Kotlety z kurczaka i warzyw z sosem koperkowym
Składniki:
Kotlety:
Wykonanie:
Kotlety:
Kotlety:
- 150 g marchewki
- 200 g filetów z kurczaka
- 50 g cebuli
- 70 g czerwonej papryki
- 150 g pieczarek
- 0,25 łyżeczki rozmarynu
- 0,75 łyżeczki soli
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 25 g oliwy z oliwek
- 1 jajko
- 60 g bułki tartej
- 0,5 pęczka koperku
- 200 g śmietany
- 0,25 łyżeczki pieprzu
- 0,25 łyżeczki soli
Wykonanie:
Kotlety:
- Marchewkę ścieramy na tarce (TM: 5 s/5)
- Dodajemy drobno posiekanego kurczaka (TM: 10 s/6, przekładamy)
- Cebulę i paprykę drobno kroimy (TM: 2 s/5)
- Dodajemy posiekane pieczarki (TM: 2 s/4)
- Dodajemy rozmaryn, 0,25 łyżeczki soli, 0,25 łyżeczki pieprzu i oliwę i dusimy (TM: 13 min/120 st/1)
- Dodajemy marchewkę z kurczakiem, jajko, bułkę tartą, 0,5 łyżeczki soli, 0,25 łyżeczki pieprzu i mieszamy (TM: 15 s/4)
- Z masy lepimy kotleciki i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
- Pieczemy 30-40 minut w 200 stopniach
- Wszystkie składniki (koperek posiekany) mieszamy razem

Komentarze
Prześlij komentarz