Chleb z kiełbaskami
Składniki:
Wykonanie:
- 50 g musztardy
- 50 g ketchupu
- 80 g prażonej cebulki
- 150 g sera żółtego
- 150 g ogórków konserwowych
- 600 g mąki pszennej
- 300 g wody
- 40 g drożdży
- 1 szczypta cukru
- 2 łyżeczki soli
- 5 g oleju
- 6 cienkich kiełbasek lub parówek
Wykonanie:
- Ser ścieramy na tarce (TM: 5 s/8, przekładamy)
- Ogórki kroimy w kostkę (TM: 3 s/5, przekładamy)
- Mieszamy mąkę, wodę, drożdże, cukier, sól i olej i wyrabiamy (TM: wyrabianie ciasta/2 min)
- Rozwałkowujemy ciasto na prostokąt (30 x 40 cm)
- Całą powierzchnię smarujemy musztardą wymieszaną z ketchupem i posypujemy cebulką i ogórkami
- Ciasto kroimy w pasy o szerokości 5 cm, układamy na nich kiełbaski i posypujemy serem
- Każdy pasek zwijamy w rulon i układamy w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, zostawiamy na 20 minut do wyrośnięcia
- Pieczemy 40 min w 180°C na drugim od dołu poziomie piekarnika
Komentarze
Prześlij komentarz