Omlet z orzechami włoskimi i brokułami


Składniki:
  • 100 g brokuła
  • 150 g szynki pokrojonej w paski
  • 100 g orzechów włoskich
  • 100 g sera żółtego
  • 1 ząbek czosnku
  • 5 jajek
  • 30 g mleka
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 0,25 łyżeczki kurkumy

Wykonanie:
  1. Czosnek przeciskamy przez praskę, ser ścieramy na tarce (TM: 5 s/7)
  2. Dodajemy jajka, mleko, sól, pieprz i kurkumę i mieszamy (TM: 15 s/4)
  3. Brokuły, szynkę i orzechy rozkładamy na patelni i zalewamy masą jajeczną
  4. Pieczemy aż masa jajeczna się zetnie od spodu, przewracamy na drugą stronę

Komentarze