Omlet z orzechami włoskimi i brokułami
Składniki:
Wykonanie:
- 100 g brokuła
- 150 g szynki pokrojonej w paski
- 100 g orzechów włoskich
- 100 g sera żółtego
- 1 ząbek czosnku
- 5 jajek
- 30 g mleka
- 0,5 łyżeczki soli
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 0,25 łyżeczki kurkumy
Wykonanie:
- Czosnek przeciskamy przez praskę, ser ścieramy na tarce (TM: 5 s/7)
- Dodajemy jajka, mleko, sól, pieprz i kurkumę i mieszamy (TM: 15 s/4)
- Brokuły, szynkę i orzechy rozkładamy na patelni i zalewamy masą jajeczną
- Pieczemy aż masa jajeczna się zetnie od spodu, przewracamy na drugą stronę
Komentarze
Prześlij komentarz