Leczo wegańskie z fasolką
Składniki:
Wykonanie:
- 1 czerwona cebula
- 1 ząbek czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę
- 1 zielona papryka pokrojona w kostkę
- 480 g białej fasoli z puszki
- 800 g krojonych pomidorów z puszki
- 20 g koncentratu pomidorowego
- 80 g wody
- 1 łyżeczka koncentratu bulionu
- 1 łyżeczka cząbru suszonego
- 2 łyżki liści bazylii świeżych pokrojonych w paski
- 1 łyżeczka soli
- 0,25 łyżeczki pieprzu
- 80 g czarnych oliwek
Wykonanie:
- Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulę drobno siekamy, dodajemy oliwę (TM: 3 s/5)
- Dusimy przez parę minut w garnuszku (TM: 3 min/120 st/1)
- Dodajemy papryki i dusimy jeszcze przez chwilę (TM: 5 min/120 st/wsteczne/1)
- Dodajemy wszystkie pozostałe składniki i gotujemy kilkanaście minut (TM: 12 min/100 st/wsteczne/1)

Komentarze
Prześlij komentarz