Ciasto czekoladowe z pistacjami i orzechami


Składniki:
  • 220 g masła
  • 250 g gorzkiej czekolady
  • 250 g cukru
  • 6 jajek
  • 150 g mąki pszennej
  • 100 g orzechów pistacjowych
  • 100 g orzechów (ja użyłam pekan, ale mogą być dowolne)

Wykonanie:
  1. Czekoladę dzielimy na kostki (TM: 5 s/7)
  2. Dodajemy masło i roztapiamy w garnuszku (TM: 5 min/80 st/2)
  3. Dodajemy cukier, jajka, mąkę i miksujemy (TM: 1 min/4)
  4. Dodajemy pistacje i orzechy i mieszamy (TM: 10 s/wsteczne/4)
  5. Przekładamy do formy (25 x 25) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 25 minut w 180 stopniach

Komentarze