Ciasto czekoladowe z pistacjami i orzechami
Składniki:
Wykonanie:
- 220 g masła
- 250 g gorzkiej czekolady
- 250 g cukru
- 6 jajek
- 150 g mąki pszennej
- 100 g orzechów pistacjowych
- 100 g orzechów (ja użyłam pekan, ale mogą być dowolne)
Wykonanie:
- Czekoladę dzielimy na kostki (TM: 5 s/7)
- Dodajemy masło i roztapiamy w garnuszku (TM: 5 min/80 st/2)
- Dodajemy cukier, jajka, mąkę i miksujemy (TM: 1 min/4)
- Dodajemy pistacje i orzechy i mieszamy (TM: 10 s/wsteczne/4)
- Przekładamy do formy (25 x 25) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 25 minut w 180 stopniach
Komentarze
Prześlij komentarz