Placuszki z sosem czekoladowym
Składniki:
Sos czekoladowy:
Wykonanie:
Sos czekoladowy:
Sos czekoladowy:
- 250 g gorzkiej czekolady
- 40 g masła
- 200 g mleka
- 50 g masła
- 300 g mleka
- 2 jajka
- 30 g cukru
- 200 g mąki
- 15 g kakao
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie:
Sos czekoladowy:
- Czekoladę ścieramy na tarce lub po prostu łamiemy na kostki (TM: 5 s/7)
- Dodajemy masło i mleko i gotujemy aż czekolada się rozpuści (TM: 4 min/100 st/2, przelewamy)
- W garnuszku rozpuszczamy masło (TM: 2 min/70 st/1)
- Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy (TM: 20 s/5)
- Smażymy z dwóch stron na rozgrzanej patelni i podajemy z sosem czekoladowym
Komentarze
Prześlij komentarz