Czekoladowa panna cotta z musem z mango
Składniki:
Panna cotta:
Wykonanie:
Panna cotta:
Panna cotta:
- 100 g gorzkiej czekolady
- 100 g mleka
- 400 g śmietany
- 30 g kakao
- 2 łyżeczki żelatyny w proszku
- 70 g cukru
- 1 dojrzałe, obrane mango
- 10 g wody
- 1 łyżeczka żelatyny w proszku
Wykonanie:
Panna cotta:
- Czekoladę dzielimy na kostki (TM: 5 s/7)
- Dodajemy mleko, śmietanę, kakao, żelatynę, cukier i podgrzewamy w garnuszku (TM: 10 min/90 st/2,5)
- Przelewamy do filiżanek i odstawiamy do lodówki na przynajmniej 3 godziny
- Wszystkie składniki miksujemy (TM: 10 s/7)
- Podgrzewamy w garnuszku przez parę minut (TM: 5 min/90 st/2)
- Podajemy z panna cottą wyjętą z filiżanek
Komentarze
Prześlij komentarz