Warstwowa sałatka wiosenna


Składniki:
  • 5 jajek
  • 1 puszka kukurydzy
  • 0,5 pora
  • 150 g sera żółtego
  • 0,5 pęczka rzodkiewki
  • 0,5 pęczka szczypiorku
  • majonez, sól, pieprz

Wykonanie:
  1. Warstwa pierwsza – białka jajek ugotowanych na twardo starte na tarce (TM: 5 s/4), posypane solą i pieprzem, a na koniec posmarowane warstwą majonezu
  2. Warstwa druga – kukurydza odcedzona na sitku
  3. Warstwa trzecia – por pokrojony w półplasterki
  4. Warstwa czwarta – ser starty na tarce (TM: 5 s/8) i posmarowany warstwą majonezu
  5. Warstwa piąta – rzodkiewka pokrojona w drobniutką kosteczkę (TM: 4 s/4) i posypana solą i pieprzem
  6. Warstwa szósta – żółtka jajek starte na tarce (TM: 4 s/4)
  7. Warstwa siódma – drobno posiekany szczypiorek

Komentarze