Warstwowa sałatka wiosenna
Składniki:
Wykonanie:
- 5 jajek
- 1 puszka kukurydzy
- 0,5 pora
- 150 g sera żółtego
- 0,5 pęczka rzodkiewki
- 0,5 pęczka szczypiorku
- majonez, sól, pieprz
Wykonanie:
- Warstwa pierwsza – białka jajek ugotowanych na twardo starte na tarce (TM: 5 s/4), posypane solą i pieprzem, a na koniec posmarowane warstwą majonezu
- Warstwa druga – kukurydza odcedzona na sitku
- Warstwa trzecia – por pokrojony w półplasterki
- Warstwa czwarta – ser starty na tarce (TM: 5 s/8) i posmarowany warstwą majonezu
- Warstwa piąta – rzodkiewka pokrojona w drobniutką kosteczkę (TM: 4 s/4) i posypana solą i pieprzem
- Warstwa szósta – żółtka jajek starte na tarce (TM: 4 s/4)
- Warstwa siódma – drobno posiekany szczypiorek
Komentarze
Prześlij komentarz