Placuszki twarogowe z polewą truskawkową
Składniki:
Wykonanie:
- 90 g płatków owsianych
- 250 g chudego twarożku
- 2 jajka
- 110 g cukru/erytrytolu
- 20 g masła
- 1 łyżeczka aromatu waniliowego
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 250 g truskawek
Wykonanie:
- W blenderze płatki mielimy na proszek (TM: 30 s/10)
- Dodajemy twaróg, jajka, 60 g cukru, masło, aromat waniliowy i proszek do pieczenia, miksujemy na gładką masę (TM: 1 min/4, przekładamy)
- Nieduże placki smażymy na patelni z obydwu stron
- W między czasie miksujemy truskawki z 50 g cukru i w osobnym garnuszku podgrzewamy przez parę minut (TM: 10 min/70 st/2)
Komentarze
Prześlij komentarz