Placuszki twarogowe z polewą truskawkową


Składniki:
  • 90 g płatków owsianych
  • 250 g chudego twarożku
  • 2 jajka
  • 110 g cukru/erytrytolu
  • 20 g masła
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 250 g truskawek

Wykonanie:
  1. W blenderze płatki mielimy na proszek (TM: 30 s/10)
  2. Dodajemy twaróg, jajka, 60 g cukru, masło, aromat waniliowy i proszek do pieczenia, miksujemy na gładką masę (TM: 1 min/4, przekładamy)
  3. Nieduże placki smażymy na patelni z obydwu stron
  4. W między czasie miksujemy truskawki z 50 g cukru i w osobnym garnuszku podgrzewamy przez parę minut (TM: 10 min/70 st/2)

Komentarze