Tortellini zapiekane ze szpinakiem
Składniki:
Wykonanie:
- 200 g sera żółtego
- 800 g pierożków tortellini
- 350 g frankfurterek
- 250 g boczku pokrojonego w kostkę
- 250 g pomidorków koktajlowych
- 200 g szpinaku baby
- 700 g przecieru pomidorowego
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- 1 łyżeczka bazylii
- 1 łyżeczka pieprzu
Wykonanie:
- Ser żółty ścieramy na tarce (TM: 5 s/8, przekładamy)
- Boczek wytapiamy na patelni
- W naczyniu żaroodpornym układamy warstwowo pierożki, pokrojone frankfurterki, podpieczony boczek, pomidorki i szpinak
- Przecier mieszamy z przyprawami i zalewamy całą resztę
- Pieczemy przez 15 minut w 180 stopniach
- Parę minut przed końcem pieczenia posypujemy startym serem żółtym
Komentarze
Prześlij komentarz