Kasza jaglana z duszonymi jabłkami
Składniki:
Wykonanie:
- 150 g kaszy jaglanej
- 750 g mleka
- 50 g cukru trzcinowego
- 30 g orzechów włoskich
- 700 g jabłek
- 30 g rodzynek
- 0,25 łyżeczki cynamonu
Wykonanie:
- Orzechy bardzo drobno siekamy (TM: 4 s/4)
- Połowę orzechów (resztę odkładamy do dekoracji), jabłka pokrojone na ćwiartki, rodzynki, 20 g cukru trzcinowego i cynamon umieszczamy na chwilkę w blenderze i rozdrabniamy na mniejsze kawałki (TM: 6 s/4)
- W garnuszku gotujemy przez parę minut (TM: koszyczek zamiast miarki 10 min/Varoma/1, przekładamy)
- Na koniec miksujemy na gładką masę (TM: 20 s/8)
- W osobnym garnuszku umieszczamy opłukaną kaszę, mleko, 30 g cukru i gotujemy aż kasza wchłonie mleko, pamiętajcie o mieszaniu (TM: 25 min/95 st/2)
- Podajemy w szklankach układając naprzemiennie kaszę i jabłka

Komentarze
Prześlij komentarz