Serniczki gotowane na parze


Składniki:
Spód:
  • 20 g masła
  • 50 g herbatników digestive
  • 20 g cukru/erytrytolu
Nadzienie:
  • 250 g twarogu
  • 100 g serka homogenizowanego
  • 50 g śmietany
  • 60 g cukru/erytrytolu
  • 2 jajka
Sos owocowy:
  • 200 g czerwonych owoców czerwonych (mogą być mrożone, maliny, wiśnie, itp.)
  • 40 g cukru/erytrytolu

Wykonanie:
Spód:
  1. Masło, herbatniki i cukier miksujemy w blenderze (TM: 10 s/7)
  2. Nakładamy na dno szklanek
Nadzienie:
  1. Wszystkie składniki miksujemy na średnich obrotach (TM: 1 min/4)
  2. Przekładamy do szklanek
  3. Szklanki układamy w naczyniu do gotowania na parze i gotujemy przez 20-30 minut (TM: 400 g wody do naczynia, szklanki na dolnej przystawce Varoma, 25 min/Varoma/1)
Sos:
  1. Owoce i cukier gotujemy przez kilkanaście minut (TM: 11 min/100 st/1)
  2. Umieszczamy je na serniczkach

Komentarze