Serniczki gotowane na parze
Składniki:
Spód:
Spód:
- 20 g masła
- 50 g herbatników digestive
- 20 g cukru/erytrytolu
Nadzienie:
Wykonanie:
Spód:
- 250 g twarogu
- 100 g serka homogenizowanego
- 50 g śmietany
- 60 g cukru/erytrytolu
- 2 jajka
- 200 g czerwonych owoców czerwonych (mogą być mrożone, maliny, wiśnie, itp.)
- 40 g cukru/erytrytolu
Wykonanie:
Spód:
- Masło, herbatniki i cukier miksujemy w blenderze (TM: 10 s/7)
- Nakładamy na dno szklanek
- Wszystkie składniki miksujemy na średnich obrotach (TM: 1 min/4)
- Przekładamy do szklanek
- Szklanki układamy w naczyniu do gotowania na parze i gotujemy przez 20-30 minut (TM: 400 g wody do naczynia, szklanki na dolnej przystawce Varoma, 25 min/Varoma/1)
- Owoce i cukier gotujemy przez kilkanaście minut (TM: 11 min/100 st/1)
- Umieszczamy je na serniczkach
Komentarze
Prześlij komentarz