Pieczona owsianka piernikowa z masłem orzechowym
Składniki:
Wykonanie:
- 100 g płatków
- 450 g mleka
- 2 łyżki miodu
- 0,5 łyżeczki cynamonu
- 0,5 łyżeczki przyprawy piernikowej
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżka kakao
- 3 łyżki masła orzechowego
- maliny, parę kostek czekolady (do dekoracji)
Wykonanie:
- Wszystkie składniki (poza masłem orzechowym, malinami i czekoladą) mieszamy w garnuszku i gotujemy aż płatki zmiękną i wchłoną mleko (TM: 15 min/95 st/wsteczne/1)
- Umieszczamy w naczyniu żaroodpornym, ozdabiamy masłem, malinami i czekoladą
- Pieczemy przez 20 minut w 190 stopniach
Komentarze
Prześlij komentarz