Pieczona owsianka piernikowa z masłem orzechowym


Składniki:
  • 100 g płatków
  • 450 g mleka
  • 2 łyżki miodu
  • 0,5 łyżeczki cynamonu
  • 0,5 łyżeczki przyprawy piernikowej
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka kakao
  • 3 łyżki masła orzechowego
  • maliny, parę kostek czekolady (do dekoracji)

Wykonanie:
  1. Wszystkie składniki (poza masłem orzechowym, malinami i czekoladą) mieszamy w garnuszku i gotujemy aż płatki zmiękną i wchłoną mleko (TM: 15 min/95 st/wsteczne/1)
  2. Umieszczamy w naczyniu żaroodpornym, ozdabiamy masłem, malinami i czekoladą
  3. Pieczemy przez 20 minut w 190 stopniach

Komentarze