Malinowa kasza manna


Składniki:
  • 450 g malin (mogą być mrożone)
  • 1000 g mleka
  • 100 g kaszy manny
  • 100 g cukru/erytrytolu
  • 20 g skrobi ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka aromatu migdałowego

Wykonanie:
  1. Maliny przez parę minut gotujemy w garnuszku (TM: 6 min/100 st/2)
  2. Dodajemy 650 g mleka, kaszę mannę i 70 g cukru i podgrzewamy aż kasza wchłonie mleko, mieszamy (TM: 10 min/90 st/2, przekładamy)
  3. W drugim garnuszku umieszczamy 350 g mleka, pozostałe 30 g cukru, skrobię i aromat waniliowy, podgrzewamy parę minut (TM: 6 min/90 st/3)
  4. Kaszę podajemy w szklankach z sosem migdałowym na wierzchu

Komentarze