Malinowa kasza manna
Składniki:
Wykonanie:
- 450 g malin (mogą być mrożone)
- 1000 g mleka
- 100 g kaszy manny
- 100 g cukru/erytrytolu
- 20 g skrobi ziemniaczanej
- 1 łyżeczka aromatu migdałowego
Wykonanie:
- Maliny przez parę minut gotujemy w garnuszku (TM: 6 min/100 st/2)
- Dodajemy 650 g mleka, kaszę mannę i 70 g cukru i podgrzewamy aż kasza wchłonie mleko, mieszamy (TM: 10 min/90 st/2, przekładamy)
- W drugim garnuszku umieszczamy 350 g mleka, pozostałe 30 g cukru, skrobię i aromat waniliowy, podgrzewamy parę minut (TM: 6 min/90 st/3)
- Kaszę podajemy w szklankach z sosem migdałowym na wierzchu
Komentarze
Prześlij komentarz