Zupa z czerwoną soczewicą i kaszą
Składniki:
Wykonanie:
- 100 g cebuli
- 3 ząbki czosnku
- 50 g koncentratu pomidorowego
- 30 g masła
- 200 g czerwonej soczewicy
- 100 g kaszy bulgur
- 1,5 łyżeczki soli
- 0,25 łyżeczki pieprzu
- 0,25 łyżeczki papryki chili
- 1500 g wody
Wykonanie:
- Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulę drobno siekamy (TM: 5 s/5)
- Dodajemy masło i koncentrat i dusimy przez chwilę w garnuszku (TM: 4 min/120 st/1)
- Dodajemy soczewicę, kaszę, sól, pieprz, chili i wodę i gotujemy ok. 20 minut aż kasza odpowiednio zmięknie (TM: 20 min/95 st/1)
Komentarze
Prześlij komentarz