Zupa z czerwoną soczewicą i kaszą


Składniki:
  • 100 g cebuli
  • 3 ząbki czosnku
  • 50 g koncentratu pomidorowego
  • 30 g masła
  • 200 g czerwonej soczewicy
  • 100 g kaszy bulgur
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 0,25 łyżeczki pieprzu
  • 0,25 łyżeczki papryki chili
  • 1500 g wody

Wykonanie:
  1. Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulę drobno siekamy (TM: 5 s/5)
  2. Dodajemy masło i koncentrat i dusimy przez chwilę w garnuszku (TM: 4 min/120 st/1)
  3. Dodajemy soczewicę, kaszę, sól, pieprz, chili i wodę i gotujemy ok. 20 minut aż kasza odpowiednio zmięknie (TM: 20 min/95 st/1)

Komentarze