Gulasz z mięsem mielonym, kiełbasą i fasolką
Składniki:
Wykonanie:
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 200 g kiełbasy pokrojonej w plastry
- 150 g kostek boczku
- 20 g oleju
- 400 g mięsa mielonego
- 400 g krojonych pomidorów z puszki
- 200 g ziemniaków pokrojonych na nieduże kawałki
- 100 g wody
- 500 białej fasoli z puszki (odsączonej z zalewy)
- 140 g kukurydzy z puszki (odsączonej z zalewy)
- 50 g sosu barbecue
- 1 łyżeczka soli
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 2 łyżeczki papryki słodkiej
- 0,5 łyżeczki papryki ostrej
- 1 pęczek natki pietruszki, posiekanej
Wykonanie:
- Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulę drobno siekamy, dodajemy olej (TM: 3 s/5)
- Dodajemy kiełbasę, boczek, mięso mielone, pomidory i wodę i gotujemy (TM: 15 min/100 st/wsteczne/1)
- Dodajemy ziemniaki i gotujemy jeszcze ok. 25 minut aż będą miękkie (TM: 20 min/100 st/wsteczne/1)
- Na sam koniec dodajemy sos i przyprawy i gotujemy jeszcze parę minut (TM: 5 min/95 st/wsteczne/1)
- Fasolę i kukurydzę dodajemy tuż przed podaniem, mieszamy
- Posypujemy natką pietruszki
Komentarze
Prześlij komentarz