Gulasz z mięsem mielonym, kiełbasą i fasolką


Składniki:
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 g kiełbasy pokrojonej w plastry
  • 150 g kostek boczku
  • 20 g oleju
  • 400 g mięsa mielonego
  • 400 g krojonych pomidorów z puszki
  • 200 g ziemniaków pokrojonych na nieduże kawałki
  • 100 g wody
  • 500 białej fasoli z puszki (odsączonej z zalewy)
  • 140 g kukurydzy z puszki (odsączonej z zalewy)
  • 50 g sosu barbecue
  • 1 łyżeczka soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej
  • 0,5 łyżeczki papryki ostrej
  • 1 pęczek natki pietruszki, posiekanej

Wykonanie:
  1. Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulę drobno siekamy, dodajemy olej (TM: 3 s/5)
  2. Dodajemy kiełbasę, boczek, mięso mielone, pomidory i wodę i gotujemy (TM: 15 min/100 st/wsteczne/1)
  3. Dodajemy ziemniaki i gotujemy jeszcze ok. 25 minut aż będą miękkie (TM: 20 min/100 st/wsteczne/1)
  4. Na sam koniec dodajemy sos i przyprawy i gotujemy jeszcze parę minut (TM: 5 min/95 st/wsteczne/1)
  5. Fasolę i kukurydzę dodajemy tuż przed podaniem, mieszamy
  6. Posypujemy natką pietruszki

Komentarze