Spaghetti z boczkiem
Składniki:
Wykonanie:
- 100 g sera żółtego
- 50 g cebuli
- 150 g boczku wędzonego pokrojonego w kostkę
- 20 g oliwy
- 350 g makaronu spaghetti
- 4 jajka
- 0,5 łyżeczki soli
- 0,5 łyżeczki pieprzu
Wykonanie:
- Ser ścieramy na tarce (TM: 10 s/10, przekładamy)
- Cebulę siekamy, dodajemy oliwę (TM: 3 s/5)
- Dodajemy boczek i dusimy przez parę minut (TM: 3 min/120 st/1, przekładamy)
- Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu
- W między czasie jajka, sól, pieprz i starty ser energicznie mieszamy (TM: 15 s/4)
- Masę jajeczną przelewamy do ugotowanego makaronu, podajemy z boczkiem
Komentarze
Prześlij komentarz