Spaghetti z boczkiem


Składniki:
  • 100 g sera żółtego
  • 50 g cebuli
  • 150 g boczku wędzonego pokrojonego w kostkę
  • 20 g oliwy
  • 350 g makaronu spaghetti
  • 4 jajka
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu

Wykonanie:
  1. Ser ścieramy na tarce (TM: 10 s/10, przekładamy)
  2. Cebulę siekamy, dodajemy oliwę (TM: 3 s/5)
  3. Dodajemy boczek i dusimy przez parę minut (TM: 3 min/120 st/1, przekładamy)
  4. Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu
  5. W między czasie jajka, sól, pieprz i starty ser energicznie mieszamy (TM: 15 s/4)
  6. Masę jajeczną przelewamy do ugotowanego makaronu, podajemy z boczkiem

Komentarze