Zupa paprykowa z tortellini


Składniki:
  • 25 g oleju
  • 200 g papryk w różnych kolorach pokrojonych w paski
  • 100 g cebuli pokrojonej w półplastry
  • 200 g marchewki pokrojonej w paski
  • 500 g przecieru pomidorowego passata
  • 300 g wody
  • 100 g śmietany
  • 1 łyżeczka soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu czarnego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 300 g tortellini gotowego (z dowolnym nadzieniem)

Wykonanie:
  1. Do garnka dodajemy olej, papryki, cebulę, marchewkę i chwilę dusimy (TM: 10 min/120 st/wsteczne/1)
  2. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki (poza tortellini) i gotujemy (TM: 15 min/98 st/wsteczne/1)
  3. Dodajemy tortellini i gotujemy jeszcze 2-3 minuty (TM: 2 min/98 st/wsteczne/1)

Komentarze