Zupa paprykowa z tortellini
Składniki:
- 25 g oleju
- 200 g papryk w różnych kolorach pokrojonych w paski
- 100 g cebuli pokrojonej w półplastry
- 200 g marchewki pokrojonej w paski
- 500 g przecieru pomidorowego passata
- 300 g wody
- 100 g śmietany
- 1 łyżeczka soli
- 0,5 łyżeczki pieprzu czarnego
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- 300 g tortellini gotowego (z dowolnym nadzieniem)
Wykonanie:
- Do garnka dodajemy olej, papryki, cebulę, marchewkę i chwilę dusimy (TM: 10 min/120 st/wsteczne/1)
- Dodajemy wszystkie pozostałe składniki (poza tortellini) i gotujemy (TM: 15 min/98 st/wsteczne/1)
- Dodajemy tortellini i gotujemy jeszcze 2-3 minuty (TM: 2 min/98 st/wsteczne/1)

Komentarze
Prześlij komentarz