Gulasz wieprzowy
Składniki:
- 70 g ogórków kiszonych
- 150 g cebuli
- 20 g oleju
- 250 g pieczarek pokrojonych na połówki
- 500 g mięsa wieprzowego pokrojonego w kostkę
- 550 g wody
- 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu
- 1 płaska łyżeczka soli
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 2 łyżeczki papryki słodkiej
- 0,5 łyżeczki papryki ostrej
- 150 g przecieru pomidorowego
- 2 łyżki mąki pszennej
Wykonanie:
- Ogórki kiszone kroimy w kostkę (TM: 5 s/4, przekładamy)
- Cebulę drobno siekamy (TM: 5 s/5)
- Dodajemy olej i dusimy na dużym garnku (TM: 3 min/120 st/1)
- Dodajemy pieczarki i dusimy parę minut (TM: bez miarki 5 min/120 st/wsteczne/1)
- Dodajemy mięso, 500 g wody, koncentrat bulionu, sól, pieprz, słodką paprykę i ostrą paprykę i gotujemy aż mięso zmięknie (TM: 30 min/100 st/wsteczne/1)
- Dodajemy ogórki i przecier i gotujemy jeszcze parę minut (TM: 5 min/100 st/wsteczne/1)
- W kubeczku mieszamy 50 g wody i mąkę, dodajemy do garnka, mieszamy, a potem gotujemy jeszcze parę minut (TM: 10 s/wsteczne/2, 3 min/100 st/wsteczne/1)

Komentarze
Prześlij komentarz