Kasza jaglana z owocami i polewą z serka homogenizowanego


Składniki:
  • 300 g owoców (u mnie mrożone truskawki i borówki)
  • 100 g cukru
  • 10 g skórki z cytryny
  • 250 g serka homogenizowanego waniliowego
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 400 g mleka
  • 100 g kaszy jaglanej
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego

Wykonanie:
  1. 70 g cukru i skórkę z cytryny mielimy w blenderze na proszek (TM: 10 s/9)
  2. Dodajemy serek i jogurt i mieszamy (TM: 20 s/3, przekładamy)
  3. W garnku gotujemy mleko, kaszę, 30 g cukru i aromat, do momentu aż kasza wchłonie płyn (TM: 30 min/90 st/wsteczne/3)
  4. W pucharkach układamy kaszę, owoce i polewamy serkiem

Komentarze