Kasza jaglana z owocami i polewą z serka homogenizowanego
Składniki:
Wykonanie:
- 300 g owoców (u mnie mrożone truskawki i borówki)
- 100 g cukru
- 10 g skórki z cytryny
- 250 g serka homogenizowanego waniliowego
- 100 g jogurtu naturalnego
- 400 g mleka
- 100 g kaszy jaglanej
- 1 łyżeczka aromatu waniliowego
Wykonanie:
- 70 g cukru i skórkę z cytryny mielimy w blenderze na proszek (TM: 10 s/9)
- Dodajemy serek i jogurt i mieszamy (TM: 20 s/3, przekładamy)
- W garnku gotujemy mleko, kaszę, 30 g cukru i aromat, do momentu aż kasza wchłonie płyn (TM: 30 min/90 st/wsteczne/3)
- W pucharkach układamy kaszę, owoce i polewamy serkiem

Komentarze
Prześlij komentarz