Ciasto czekoladowe z masłem orzechowym
Składniki:
- 200 g masła
- 200 g gorzkiej czekolady
- 220 g cukru
- 150 g czekolady deserowej
- 3 jajka
- 130 g mąki
- 250 g masła orzechowego
Wykonanie:
- Masło i gorzką czekoladę umieszczamy w garnuszku i topimy (TM: 4 min/50 st/1)
- Dodajemy cukier i jajka i miksujemy (TM: 30 s/5)
- Dodajemy mąkę i miksujemy jeszcze przez chwilę (TM: 30 s/5)
- Czekoladę deserową kroimy na małe kawałki (każda kostka na ćwiartki) i dodajemy do ciasta (TM: 15 s/wsteczne/3)
- Wykładamy ciasto do tortownicy i na wierzchu nierównomiernie rozkładamy masło orzechowe, widelcem robimy wzroki
- Pieczemy w 160 stopniach przez 30 minut
Komentarze
Prześlij komentarz