Gulasz z salami i czerwoną fasolką
Składniki:
Wykonanie:
- 50 g cebuli
- 20 g oliwy
- 70 g kiełbasy salami pokrojonej w paski
- 200 g krojonych pomidorów z puszki
- 15 g sosu salsa z chili
- 0,5 łyżeczki papryki słodkiej
- 240 g czerwonej fasoli z puszki
- 200 g ryżu
Wykonanie:
- Cebulę drobno siekamy, dodajemy oliwę (TM: 3 s/5)
- Dodajemy wszystkie składniki poza fasolką i ryżem i gotujemy kilkanaście minut w garnuszku (TM: 15 min/100 st/wsteczne/1)
- W tym samym czasie w osolonej wodzie gotujemy ryż, zgodnie z przepisem na opakowaniu
- Na sam koniec do sosu dodajemy odsączoną fasolę i gotujemy jeszcze 2-3 minuty (TM: 2 min/100 st/wsteczne/1)
Komentarze
Prześlij komentarz