Gulasz z salami i czerwoną fasolką


Składniki:
  • 50 g cebuli
  • 20 g oliwy
  • 70 g kiełbasy salami pokrojonej w paski
  • 200 g krojonych pomidorów z puszki
  • 15 g sosu salsa z chili
  • 0,5 łyżeczki papryki słodkiej
  • 240 g czerwonej fasoli z puszki
  • 200 g ryżu

Wykonanie:
  1. Cebulę drobno siekamy, dodajemy oliwę (TM: 3 s/5)
  2. Dodajemy wszystkie składniki poza fasolką i ryżem i gotujemy kilkanaście minut w garnuszku (TM: 15 min/100 st/wsteczne/1)
  3. W tym samym czasie w osolonej wodzie gotujemy ryż, zgodnie z przepisem na opakowaniu
  4. Na sam koniec do sosu dodajemy odsączoną fasolę i gotujemy jeszcze 2-3 minuty (TM: 2 min/100 st/wsteczne/1)

Komentarze