Pasta kanapkowa z jajkami i makrelą
Składniki:
Wykonanie:
- 4 jajka
- 30 g pora
- 15 g masła
- 1 pęczek szczypiorku
- 30 g chrzanu
- 30 g majonezu
- 0,5 łyżeczki soli
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 130 g makreli wędzonej
Wykonanie:
- Jajka gotujemy na twardo
- Pora drobno siekamy (TM: 3 s/5)
- Dodajemy masło i przez chwilę dusimy na patelni (TM: 2,5 min/120 st/1)
- Dodajemy obrane jajka, posiekany szczypiorek i wszystkie pozostałe składniki poza makrelą i mieszamy jednocześnie rozgniatając widelcem (TM: 2 s/3,5)
- Na sam koniec dodajemy makrelę w kawałkach i jeszcze przez chwilę mieszamy jednocześnie lekko rozgniatając (TM: 5 s/3,5)
Komentarze
Prześlij komentarz