Pasta kanapkowa z jajkami i makrelą


Składniki:
  • 4 jajka
  • 30 g pora
  • 15 g masła
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 30 g chrzanu
  • 30 g majonezu
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 130 g makreli wędzonej

Wykonanie:
  1. Jajka gotujemy na twardo
  2. Pora drobno siekamy (TM: 3 s/5)
  3. Dodajemy masło i przez chwilę dusimy na patelni (TM: 2,5 min/120 st/1)
  4. Dodajemy obrane jajka, posiekany szczypiorek i wszystkie pozostałe składniki poza makrelą i mieszamy jednocześnie rozgniatając widelcem (TM: 2 s/3,5)
  5. Na sam koniec dodajemy makrelę w kawałkach i jeszcze przez chwilę mieszamy jednocześnie lekko rozgniatając (TM: 5 s/3,5)

Komentarze