Zupa ogórkowa z ziemniakami
Składniki:
Wykonanie:
- 300 g ogórków kiszonych
- 80 g cebuli
- 20 g masła
- 130 g warzyw mieszanych (u mnie marchewka, seler i pietruszka)
- 350 g ziemniaków pokrojonych w kostkę
- 1 łyżeczka koncentratu bulionu
- 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 800 g wody
- 100 g śmietany
Wykonanie:
- Ogórki drobno kroimy (TM: 4 s/4, przekładamy)
- Cebulę drobno siekamy (TM: 3 s/5)
- Dodajemy masło i dusimy w garnuszku (TM: 3 min/120 st/1)
- Dodajemy ogórki, ziemniaki, koncentrat bulionu, przyprawę uniwersalną, pieprz i wodę i gotujemy aż ziemniaki zmiękną (TM: 15 min/100 st/wsteczne/1)
- Dodajemy śmietanę i gotujemy jeszcze minutę (TM: 1 min/100 st/wsteczne/1)
Komentarze
Prześlij komentarz