Ciasteczka mocno czekoladowe
Składniki:
Wykonanie:
- 250 g gorzkiej czekolady
- 30 g masła
- 2 jajka
- 130 g cukru
- 0,5 łyżeczki aromatu waniliowego
- 40 g mąki pszennej
- 0,25 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie:
- Czekoladę łamiemy na kostki (TM: 5 s/7)
- Dodajemy masło i topimy w garnuszku (TM: 6 min/50 st/1, przekładamy)
- Jajka, cukier i aromat i ubijamy mikserem (TM: z motylkiem 3 min/4)
- Cały czas ubijając powoli dolewamy roztopioną czekoladę z masłem (TM: z motylkiem 1,5 min/2)
- Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia i ubijamy jeszcze przez chwilę (TM: z motylkiem 20 s/2)
- Łyżeczką nakładamy ciasteczka na blachy do pieczenia (zostawcie 2 cm odstępu) i pieczemy 12 minut w 180 stopniach
Komentarze
Prześlij komentarz