Krem z warzyw


Składniki:
  • 250 g cebuli
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 1600 g warzyw, u mnie marchewka, seler naciowy, pietruszka, ziemniaki
  • 1600 g wody
  • 3 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki tymianku
  • 2 łyżeczki rozmarynu
  • 1 łyżeczka pieprzu

Wykonanie:
  1. Cebulę drobno siekamy, dodajemy oliwę (TM: 5 s/5)
  2. Dusimy przez chwilę na patelni (TM: 10 min/120 st/1)
  3. Warzywa drobno kroimy (TM: z kopystką 20 s/5)
  4. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki i gotujemy (TM: wody dolewamy do maksimum, całość się nie zmieści, resztę gotujemy i dodajemy już po zmiksowaniu i przelaniu do większego garnka; 30 min/100 st/2)
  5. Miksujemy na gładką masę (TM: 1 min/10)

Komentarze