Krem z warzyw
Składniki:
Wykonanie:
- 250 g cebuli
- 50 g oliwy z oliwek
- 1600 g warzyw, u mnie marchewka, seler naciowy, pietruszka, ziemniaki
- 1600 g wody
- 3 łyżeczki soli
- 2 łyżeczki tymianku
- 2 łyżeczki rozmarynu
- 1 łyżeczka pieprzu
Wykonanie:
- Cebulę drobno siekamy, dodajemy oliwę (TM: 5 s/5)
- Dusimy przez chwilę na patelni (TM: 10 min/120 st/1)
- Warzywa drobno kroimy (TM: z kopystką 20 s/5)
- Dodajemy wszystkie pozostałe składniki i gotujemy (TM: wody dolewamy do maksimum, całość się nie zmieści, resztę gotujemy i dodajemy już po zmiksowaniu i przelaniu do większego garnka; 30 min/100 st/2)
- Miksujemy na gładką masę (TM: 1 min/10)
Komentarze
Prześlij komentarz