Nachosy z mięsem mielonym
Składniki:
Wykonanie:
- 200 g ulubionych nachosów
- 150 g sera żółtego
- 150 g cebuli
- 3 ząbki czosnku
- 20 g oliwy
- 200 g mięsa mielonego
- 160 g krojonych pomidorów z puszki
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka oregano
- 1 łyżeczka kminu rzymskiego
- 1 liść laurowy
- 1 szczypta kurkumy
- 0,5 łyżeczki papryki słodkiej
- 1 szczypta goździków mielonych
- 1 łyżeczka papryki chili
- 240 g czerwonej fasoli z puszki
Wykonanie:
- Ser żółty ścieramy na tarce (TM: 5 s/8, przekładamy)
- Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulę drobno siekamy, dodajemy oliwę (TM: 3 s/5)
- Dusimy na niedużej mocy palnika (TM: 8 min/120 st/wsteczne/1)
- Dodajemy wszystkie pozostałe składniki poza fasolką i dusimy (TM: 15 min/100 st/wsteczne/1)
- Dodajemy fasolkę, mieszamy i podajemy posypane serem razem z nachosami
Komentarze
Prześlij komentarz