Nachosy z mięsem mielonym


Składniki:
  • 200 g ulubionych nachosów
  • 150 g sera żółtego
  • 150 g cebuli
  • 3 ząbki czosnku
  • 20 g oliwy
  • 200 g mięsa mielonego
  • 160 g krojonych pomidorów z puszki
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego
  • 1 liść laurowy
  • 1 szczypta kurkumy
  • 0,5 łyżeczki papryki słodkiej
  • 1 szczypta goździków mielonych
  • 1 łyżeczka papryki chili
  • 240 g czerwonej fasoli z puszki

Wykonanie:
  1. Ser żółty ścieramy na tarce (TM: 5 s/8, przekładamy)
  2. Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulę drobno siekamy, dodajemy oliwę (TM: 3 s/5)
  3. Dusimy na niedużej mocy palnika (TM: 8 min/120 st/wsteczne/1)
  4. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki poza fasolką i dusimy (TM: 15 min/100 st/wsteczne/1)
  5. Dodajemy fasolkę, mieszamy i podajemy posypane serem razem z nachosami

Komentarze