Szakszuka z kiełbasą
Składniki:
Wykonanie:
- 150 g kiełbasy pokrojonej w plasterki
- 100 g cebuli
- 400 g krojonych pomidorów z puszki
- 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
- 0,5 łyżeczki soli
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 1 puszka kukurydzy (odsączonej)
- 1 puszka czerwonej fasoli (odsączonej)
- 4 jajka
Wykonanie:
- Kiełbasę podsmażamy na patelni
- Po jakimś czasie dodajemy posiekaną cebulę i podsmażamy jeszcze przez chwilę
- Dodajemy pomidory, przyprawy i mieszamy
- Na koniec dodajemy fasolkę i kukurydzę i podgrzewamy jeszcze przez chwilę
- W masie robimy cztery ‘gniazdka’ i w każde z nich wbijamy jedno jajko, dusimy aż zetną się odpowiednio
Komentarze
Prześlij komentarz