Szakszuka z kiełbasą


Składniki:
  • 150 g kiełbasy pokrojonej w plasterki
  • 100 g cebuli
  • 400 g krojonych pomidorów z puszki
  • 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 1 puszka kukurydzy (odsączonej)
  • 1 puszka czerwonej fasoli (odsączonej)
  • 4 jajka

Wykonanie:
  1. Kiełbasę podsmażamy na patelni
  2. Po jakimś czasie dodajemy posiekaną cebulę i podsmażamy jeszcze przez chwilę
  3. Dodajemy pomidory, przyprawy i mieszamy
  4. Na koniec dodajemy fasolkę i kukurydzę i podgrzewamy jeszcze przez chwilę
  5. W masie robimy cztery ‘gniazdka’ i w każde z nich wbijamy jedno jajko, dusimy aż zetną się odpowiednio

Komentarze